tisdag 21 september 2010

Ny officiell Stieg Larsson-sajt från Norstedts

Norstedts förlag har lanserat en ny officiell Stieg Larsson-sajt! Så här skrivs det den 16 september på http://www.norstedts.se/:

"Med närmare 45 miljoner sålda böcker, succé för den svenska filmatiseringen av Millenniumtrilogin och Hollywood-filmer på gång lanserar Norstedts i dag en ny officiell Stieg Larsson-sajt, www.stieglarsson.se

Stieglarsson.se innehåller omslag och recensioner från olika länders utgivning. Det finns filmklipp, länkar till artiklar, bilder från platserna i böckerna och i filmerna och mycket mer. Läsare världen över kan alltså virtuellt gå i Lisbeth Salanders och Mikael Blomkvists fotspår, var man än befinner sig.

– Trilogin är unik på många sätt, därför är det roligt att lansera en sajt som även den på många sätt är unik. Vi har valt att presentera innehållet på en enda webbsida uppdelat i åtta flexibla och iPad-anpassade sektioner, istället för att tänka traditionellt med många sidor som kräver omladdningar. Det är ett nytt sätt att tänka navigation på webben, säger Klas Fjärstedt, webbansvarig på Norstedts Förlagsgrupp.

Sajten ska vara inspirerande och samtidigt ge fördjupad information om böckerna och allt som förknippas med dem. Självklart fungerar den i iPhone och iPad.
Fakta:

• Millenniumtrilogin har hittills sålts i över 45 miljoner exemplar, över hela världen.
• Av dessa 45 miljoner står försäljningen i USA för 10 miljoner exemplar.
• Trilogin är översatt till 44 språk."

Så kika in på sajten http://www.stieglarsson.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar