måndag 7 februari 2011

Komma över av Ingrid Olsson

Ingrid Olssons första bok gavs ut redan 2003, men det är först nu jag stiftar bekantskap med hennes författarskap. De senaste två ungdomsböckerna av Olsson är tunna men har ett stort innehåll, den ena är Komma över.

Jeppe försöker komma över Emma. Hur kunde detta hända? Hur kunde Emma lämna honom när de precis flyttat ihop? Jeppe har nu tvingats flytta ifrån Emma och in i ett råtthål till andrahandslägenhet, men det är bättre än att flytta tillbaka hem till mamma och pappa. Sommarlovet har precis börjat och Jeppe sitter i lägenheten och tänker på Emma och lyssnar på den ena sorgliga låten efter den andra. Jeppes kompis Juggo drar med honom på fester och försöker få Jeppe att sluta tänka på Emma, men hur enkelt är det?

När Jeppe får ett erbjudande om att gå ut med gamla moster Astas hund händer något som kanske kan få Jeppe på andra tankar…

En fin bok om hur smärtsam kärlek kan vara, hur det känns när kärleken är så stort att den inte riktigt får plats inombords, som Jeppe säger, och hur det känns att bli dumpad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar