tisdag 6 december 2011

Antiloper av Ester Roxberg

Antiloper är skriven av Ester Roxberg som föddes 1987 i Zimbabwe, idag bor hon i Stockholm och i år gav hon ut sin debutroman på förlaget X Publishing som verkligen är ett favoritförlag. Jag har läst en hel del av det X Publishing gett ut och hittills har jag inte blivit besviken på en enda bok!

Astrid och Ellen blir vänner första dagen på gymnasiet och sedan håller de ihop under hela gymnasietiden. De pratar om allt de vill göra när gymnasiet är slut, men något börjar hända. Ellen beter sig underligt och hon sover och äter mindre. Astrid är orolig och ser att Ellen försvinner alltmer in i sig själv och långt in i en depression.

Jag har läst många böcker om tjejer som mår dåligt på olika sätt, det som är annorlunda med denna bok med samma tema är att den berättas utifrån Astrids perspektiv, alltså den friska tjejen. Det gör att boken blir lite lättare att läsa och den är inte så svart som en del sådana böcker kan vara. Men den blir inte desto mindre sorglig, i slutet är det svårt att hålla tårarna borta. De tre sista meningarna i boken är fantastiska och slutet ger en känsla av hopp trots allt det sorgliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar