tisdag 3 april 2012

Vinylprinsessan av Yvonne Prinz

Det skrivs alldeles för få böcker som Vinylprinsessan! Böcker som handlar om tonåriga tjejer med ett brinnande musikintresse. Det är inte ofta tjejerna i musikböcker är de som är mest insnöade på musik, utan killarna, det är det som är så härligt med Vinylprinsessan. Här kommer Allie med slitna kläder och smutsigt hår, en riktig rocker!

Allie bor i universitetsstaden Berkeley i Kalifornien tillsammans med sin forskande mamma. Allie jobbar extra i en skivbutik och hon har ett passionerat intresse för vinylskivor och musik. I början av boken startar Allie en blogg som snart växer sig populär och får flera läsare, samtidigt ger hon ut ett fanzine varje månad som hon gör helt själv. Allies vän Kit är mer intresserad av vintagekläder än av musik och hon är dessutom den som har lättast att få killar av de två, men med Allies nya blogg och fanzine verkar hon få mer intresserade blickar riktade mot sig än tidigare. Plötsligt finns det två intressanta killar i Allies liv.

Författaren Yvonne Prinz driver en skivbutik med sin man och Yvonne har dessutom en egen hemsida och blogg. Kolla in dem här: Vinylprinsessan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar