måndag 11 oktober 2010

Darlah- 172 dagar på månen

Jag måste erkänna att jag först inte alls var lockad att läsa Darlah, men efter att ha hört så mycket bra om boken bestämde jag mig för att göra ett försök. Det visade sig vara en riktigt spännande roman!

Darlah- 172 dagar på månen är skriven av norrmannen Johan Hartad och för den fick han Bragepriset 2008, motsvarigheten till vårt Augustpris.

Berättelsen börjar med ett hemligt möte på NASA. De har beslutat att skicka upp folk på månen återigen. Det är mycket hemlighetsmakeri kring månresan 40 år tidigare, någonting mystiskt skedde då, men vad förblir en hemlighet, ett litet tag i alla fall. NASA beslutar på mötet att utlysa en tävling i media där alla världens ungdomar mellan 15 och 18 kan vara med och tävla om en plats på rymdfärjan till nästa månfärd. De tre ungdomar som vinner; Mia från Norge, Antoine från Frankrike och Midori från Japan hade egentligen ingen direkt längtan efter att få åka till månen, de ansökte för att de såg det som en utväg, en början på något nytt.

Innan månresan inträffar en del märkliga saker, men ingen av ungdomarna reflekterar så mycket över det. Under månresan händer ännu märkligare saker och nu börjar de på allvar förstå varför NASA sände dem till månen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar