tisdag 30 april 2013

Skuggan av Petrus Dahlin och Lars Johansson


Är du sugen på att läsa något riktigt spännande? Då vet jag precis vilken bok du ska läsa! Skuggan av Petrus Dahlin och Lars Johansson. 

Ruben är ensam, han har inga vänner och gillar inte skolan speciellt mycket, inte för att han har svårt för sig utan för att han blir ordentligt mobbad. Ruben spenderar helst sin tid framför datorn spelandes Dead and Dreaming tillsammans med sina virtuella vänner som han aldrig träffat i verkligheten.

Miranda kommer från den fina delen av stan och hennes föräldrar är läkare. Hon lever ett tryggt och rikt liv utan några större problem. På fritiden spelar hon liksom Ruben spelet Dead and Dreaming. När en ny version av spelet ska släppas i en affär inne i Stockholm stämmer Ruben och Miranda träff och det är nu de för första gången möts. 

Skuggan är en ung tjej som flytt från Västafrika där hon är utsedd att leda sin klan i den slutgiltiga striden. De kämpande klanerna använder sig av voodoo för att strida mot varandra. Skuggan är jagad och gömmer sig i ett rivningshus i en förort till Stockholm. I huset på andra sidan gatan bor Ruben i en lägenhet tillsammans med sin mamma och en dag stöter Ruben på Skuggan. Skuggan ser fördelen med att ha en vän i detta nya land och Ruben blir intresserad av Skuggans förmåga att utöva voodoo, kanske kan voodoo vara ett sätt att hämnas mobbarna? Utan att berätta för Skuggan börjar Ruben tillsammans med Miranda att experimentera med voodoo och utan deras vetskap släpper de lös något farligt. Skuggans förföljare från motståndarklanen i Afrika får i och med experimenterandet upp ett spår på var Skuggan kan befinna sig. Skuggan, Ruben och Miranda svävar nu stor fara.

Spännande till tusen!

Hör Petrus Dahlin berätta om boken: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar