måndag 6 maj 2013

Unga poeters sällskap av Mårten Melin


Unga poeters sällskap är en lättläst bok från förlaget Hegas som ger ut lättlästa böcker i olika lässvårighetsgrader. Unga poeters sällskap är en fristående fortsättning på Trasig.

Unga poeters sällskap handlar om Max som tycker om att skriva. En dag i biblioteket ser Max och hans klasskompis Ella en lapp sitta uppklistrad på väggen, på den står: ”Unga poeters sällskap: För dig mellan 15-20 som gillar att skriva och lyssna på poesi”. Max och Ella bestämmer sig för att gå till Kulturhuset där kursen hålls. Första träffen visar sig vara redan dagen därpå och när Max och Ella kommer till Kulturhuset sitter redan tjugo förväntansfulla personer i salen. Så kommer kursledaren och genast får de en uppgift att skriva.

På kursen träffar Ella och Max Ira och Emil, de bestämmer sig för att ta några glas vin efter kursen hemma hos Ira och Emil. Ira och Emil verkar vara tillsammans men det är svårt att veta säkert. Max blir väldigt intresserad av Ira och Ira verkar vara intresserad av Max, men hur löser de det när Emil finns med i bilden?

Till boken medföljer en inläst CD-skiva, så man kan både läsa och lyssna på boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar