tisdag 21 maj 2013

Varma kroppar av Isaac Marion


Världen så som vi känner den är borta. Zombier har tagit över och de människor som finns kvar gömmer sig i de trasiga och öde städerna för att undvika att bli zombiemat. 

Zombien R bor på den övergivna flygplatsen tillsammans med flera andra av hans sort. Eftersom att det inte finns några levande människor kvar på flygplatsen ger de sig med jämna mellanrum in till stan för att hitta människohjärnor att äta. 

Så en dag, som vilken annan, lämnar R sitt flygplan han kallar sitt hem för att hämta nya krafter i stan. I ett hus hittar han en kille som heter Perry, R äter hans hjärna och ser Perrys liv som minnesbilder flasha förbi. I samma stund ser han Perrys flickvän Julie som försöker gömma sig undan zombieanfallet. R känner att han inte kan skada henne och skyddar henne från de andra zombierna som är hungriga. R smetar in Julie med blod och ber henne bete sig som en zombie, han tar sedan med Julie till sitt flygplan där de lyssnar på musik och pratar, tafatt till en början men sedan allt mer förtroligt. Är det möjligt för en zombie att uppleva känslor och bli kär? Och kan en människa bli förälskad i en äcklig och kall zombie?

Detta är en zombieberättelse olik de flesta andra. Det är ett intressant nytt grepp att kärlek får vara en del av en zombies liv och det är en bidragande orsak till varför jag läste den. Varma kroppar är också en spännande bok, jag hade till en början svårt att ta den till mig, men efter ett tag grep den tag och jag kunde inte släppa den förrän den var utläst.

Varma kroppar har också nyligen blivit film! Se filmtrailern här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar