torsdag 27 oktober 2011

Skräckläsning!

Varför inte passa på att läsa lite skräck nu när höstmörkret är här och Allhelgonahelgen närmar sig? Jag kan rekommendera att läsa John Ajvide Lindqvists böcker. De är läskiga och perfekta för årstiden! En favorit är "Hanteringen av odöda" som jag sträckläste på en långflygning en gång.

En annan bra skräckförfattare, om man får kalla honom det, är Magnus Nordin. Hans bok Djävulens märke har jag tididgare bloggat om.

Kanske är man inte så pepp på att läsa långa romaner, då kan man istället läsa noveller eller dikter, och visst finns det skräckdikter och skräcknoveller. Kristoffer Leandoer har skrivit novellsamlingen "Strandridar och andra skräcknoveller". Lovecraft är känd för sina skräckberättelser och hans texter skapade till och med en Lovecraftkult i Sverige på 70-talet.

Edgar Allan Poe har skrivit både läskiga noveller och dikter. Novellen "Den svarta katten" eller "Huset Ushers fall" till exempel. Eller varför inte läsa dikten "Korpen". Själv är jag mycket förtjust i skådespelaren Vincent Prices uppläsning av den, kolla här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar