måndag 21 maj 2012

Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan


Under långledigheten läste jag Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan, och den är precis som titeln säger verkligen svår att släppa taget om!

Aldrig släppa taget handlar om Sam och hans lillebror Riddle som i större delen av sina liv har varit på rymmen med sin kriminelle och psykiskt sjuke far. De åker runt i USA i en gammal bil och stannar inte länge i varje stad då pappan begår brott och måste lämna platsen fort. Sam som är 17 år har inte gått i skolan sedan andra klass och 12-åriga Riddle som har astma och som gillar att rita skisser på avancerade tekniska maskiner är allt Sam har i livet.

En dag möter Sam Emily, en tjej som lever ett helt annorlunda liv jämfört med Sam. Hon har en familj som älskar henne och hon går i skolan, har bra betyg och vänner. Emily och Sam blir förälskade i varandra trots att Sam vet att det är en omöjlighet att vara tillsammans med någon när han lever det liv han lever. Emily som inte vet något om Sams liv faller för att han inte är omogen som de andra killarna hon känner.

Till en början har Emilys familj svårt att ta till sig Sam och Riddle, men snart ser de vilka fina pojkar de är. Trots att Sam tiger om pappan och om deras kringflackande liv inser Emilys föräldrar att Sam och Riddle inte har det så lätt i livet. Emilys mamma hjälper Riddle med astman och Emilys pappa upptäcker vilken musikalisk begåvning Sam är. Så en dag händer det som Sam visste skulle hända, det är dags för dem att åka vidare.

Boken är som sagt väldigt svår att släppa, helst skulle jag vilja läsa ut boken på en gång. När man i läsningen lägger ifrån sig boken tänker man på hur det kommer att gå för Sam och Riddle. Deras syskonrelation är så fint beskriven och det är rörande när man läser om hur de båda bröderna tar hand om varandra i olika situationer. Läs Aldrig släppa taget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar