måndag 5 november 2012

Rubinröd av Kerstin Gier


Rubinröd är en fantastisk bok som har det mesta, romantik, spänning och humor. Återigen var det bokens omslag som lockade mig att läsa och jag blev fast redan efter att ha läst prologen. Nu väntar och längtar jag efter del två och tre i trilogin.

Gwendolyn bor i London med sin stora och mycket speciella familj. Gwendolyn är en vanlig tjej, eller vänta, kanske är man inte så vanlig om man kan se spöken? Dessutom kan man i Gwendolyns familj födas med en tidsresegen som vid ungefär sjutton års ålder gör att man kan resa i tiden. Denna gen tros Gwendolyns kusin Charlotte bära på, hon är född på just det datum som krävs för att denna gen ska visa sig. Nu går Charlotte runt och väntar och väntar på den första tidsresan. Men så händer något. En vacker dag snurrar det till och Gwendolyn befinner sig plötsligt i en helt annan tid! Det är alltså Gwendolyn som bär på genen och inte Charlotte som tränats och tränats för att bli en bra tidsresenär.

Gwendolyn får nu leva sitt någorlunda normala tonårsliv med kompisar och skola parallellt med tidsresorna. Efter skolan förs hon till tidsresenärernas hemliga högkvarter där hon får prova ut 1800-talskläder och peruker. Allt för att hon ska smälta in så bra som möjligt under tidsresorna. Som mentor får hon unga Gideon som liksom Gwendolyn kan resa i tiden. Ni kan ju gissa vad som händer mellan Gwendolyn och Gideon! (Visst är det två fantastiska namn?!)

Det finns många lösa trådar när boken är utläst och jag väntar med stor spänning på del två och tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar