måndag 17 december 2012

Only väg is upp av Emmy Abrahamson


Only väg is upp är Emmy Abrahamsons andra bok och den var nominerad till Augustpriset 2012 med motiveringen: ”Med humorn som vapen och överlevnadsstrategi beger sig Filippa till London för att förverkliga sina drömmar. I denna samtida äventyrsroman lär hon sig bemästra storstadsdjungeln och företar en yttre och inre resa som överraskar – både henne själv och läsaren”. Emmy Abrahamson har tidigare gett ut ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning”.

Filippa Karlsson har precis gått ut gymnasiet och nu sitter hon på första flyget mot London. London! Där ska hon leva livet, träffa häftiga människor och det viktigaste, komma in på The Royal Drama School. Väl i London åker Filippa till den adress där hon fått ett rum och där hon ska bo, men rummet är inte alls som hon har tänkt sig och att hitta ett jobb var inte helt enkelt det heller, eller ja, jobb finns det kanske gott om, men de är inte sådana jobb hon tänkt sig. Filippa råkar dessutom ut för skumma hyresvärdar som vill ha mer pengar än vad som först var överenskommet och en rockkille som drömt om just henne så länge men som efter ett enda möte inte hör av sig igen.

Efter en första tid som mest känns jobbig med bostad, jobb, killar och rumskamrater så verkar det som att det börja vända för Filippa. Hon hittar ett bra ställe att bo på med trevliga rumskamrater, scenskolan kallar tillbaka henne för ytterligare en audition och hon hittar ett jobb hon kan stå ut med. Kan drömmar faktiskt gå i uppfyllelse?

Ytterligare två böcker om Filippa kommer att ges ut och de kommer att heta ”Stjäla the show” och ”Make it stort”. Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar