lördag 26 september 2009

14 år till salu - en skakande svensk historia


Boken 14 år till salu - en skakande svensk historia sträckläste jag förra helgen! Den är skriven av författaren Caroline Engvall som med hjälp av Tessan själv berättar Tessans historia.

Tessan växte upp i ett vanligt litet samhälle i mellersta Sverige. Hennes historia kunde lika gärna ha varit din eller min. Tessans familj och uppväxt var väldigt vanlig. Hon hade en mamma och en pappa och två syskon. De bodde i ett vanligt villaområde. Tessan skötte skolan och hennes största intresse var ridning! Hennes mamma och pappa var närvarande och engagerade. Tessan hade kompisar och skötte skolan. Så en dag förändrades allt genom en våldtäkt av en jämnårig kille.

Tessan tog på sig skulden för våldtäkten och berättade inte för någon. Hon mådde sämre och sämre. När hennes kompis föreslog att de skulle sälja sex på nätet och tjäna snabba pengar tvekade Tessan inte en sekund. Hon kände genom att sälja sex både bekräftelse och bedövning av smärtan. Att sälja sex blev som en drog för Tessan och hon kunde inte sluta..

Inte ens när Tessan flyttade långt bort kunde hon sluta...

Hennes historia fängslar läsaren. Just för att hon är så "vanlig". Det är svårt att förstå hennes handlingar men samtidigt förstår man hennes omförmåga att sluta. Hur Tessans historia slutar vill jag naturligtvis inte avslöja!

Boken är värd att läsa! Vad gick snett och varför? Varför hjälper ingen hjälp hon får? Många frågor väcks och en del får man som läsare svar på! Läs och fundera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar