tisdag 2 mars 2010

Nabus bok

Nabus bok är skriven av Zizou Corder som egentligen är mor och dotter Louisa Young och Isabel Adomakoh Young, de har tidigare skrivit en trilogi som heter Lejonpojken.

Jag tycker så fantastiskt mycket om böcker som handlar om böcker och det gör Nabus bok som titeln berättar. Ficktjuven Lee som lever i London år 2046 ”råkar” sno en bok från ett antikvariat där han slinker in efter att ha rånat en kvinna på hennes väska. Lee förstår inte vilken värdefull bok han har stulit förrän han sätter sig ner med den i kloakerna under Londons gator. Nu börjar ett spännande äventyr!

Lee är dyslektiker, han kan alltså inte läsa, men när han öppnar boken börjar den tala till honom. Boken berättar att den existerat i tusentals år och att den innehåller varje berättelse och legend som någonsin berättats. Det fiffiga är att när en person öppnar boken får han eller hon höra den berättelse som intresserar honom eller henne mest. Varje gång boken öppnas innehåller den en ny berättelse. Lee blir helt uppslukad av alla de berättelser boken berättar för honom och Lee lovar att han ska ta hand om boken så att den inte hamnar i orätta händer. Det finns nämligen personer som vet om bokens existens och som ser att det finns mycket pengar att tjäna på den. Dessa personer drar sig inte för att mörda för att lägga vantarna på den magiska boken.
En mycket spännande bok som rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar