tisdag 27 oktober 2009

Ängel i grön klänning


Huvudpersonen i boken, Ann-Ida, lever ett ganska bra liv med sin mamma, pappa och lillebror TomTom i ett litet samhälle på Västkusten. Ann-Ida är populär i skolan och har många vänner. En kväll i slutet av sommarlovet mellan åttan och nian slås hennes värld i spillror då båda föräldrarna omkommer i en bilolycka.
Vem ska ta hand om henne och hennes lillebror? Hur går man vidare? Hur reagerar omgivningen? Var föräldrarna verkligen så lyckliga som det verkade? Frågorna är många och sakta men säkert får man som läsare svar på dem.
Ann-Ida och TomTom får flytta hem till sin biologiska pappa, som lämnade dem innan TomTom föddes, och hans nya familj i Göteborg. De får uppleva en helt ny värld, lär känna en mängd nya personer och lär sig mycket om sig själva och sitt förflutna.
Det som gjorde att jag verkligen gillade boken är att den inte bara handlar om sorg och kaos, som läsare får man även följa Ann-Idas tankar kring vännerna, kärleken, skolan och familjen. Detta gör också att boken blir mer intressant och trovärdig i mina ögon.
Boken är lättläst och historien fångade mig direkt! Värd att läsa helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar