fredag 30 september 2011

Den andre Will Grayson av John Green och David Levithan

Den andre Will Grayson är skriven av två författare, och inte vilka två som helst utan John Green som skrivit fantastiska "Var är alaska?" och David Levithan som skrivit bland annat "Nick and Norahs oändliga låtlista" tillsammans med Rachel Cohn.

Boken handlar om Will Grayson och Will Grayson, två killar med samma namn som inte känner till varandra förrän en kväll då de av en händelse råkar stöta på varandra en utekväll i Chicago. Den första Will Grayson har en bästa vän vid namn Tiny Cooper. Tiny Cooper är homosexuell och ständigt kär, men just nu är det en egenhändigt skapad musikal som upptar all hans tid. Den andre Will Grayson chattar med en kille som heter Isaac på nätet och de bestämmer sig för att träffas. Tyvärr blir detta möte inte alls som han hade tänkt sig, istället för att träffa Isaac träffar han den andre Will Grayson och Tiny Cooper.

Funkar det att skriva en bok tillsammans med en annan författare? När det är två bra författare som man gillar borde det ju bli dubbelt så bra, eller? Ja, kanske. Den andre Will Grayson är en väldigt bra bok! Den har ett högt tempo och framför allt har den Tiny Cooper, den superroliga karaktären som inte är så tiny!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar